A SZEVA képzésben résztvevők már a képzés során is saját projekteken dolgoznak. A történet tehát nem úgy néz ki, hogy a képzés végére tanácsadó leszel és pont. Már menet közben is használnod kell a tanácsadói munkához szükséges ismereteket. Ezeket azonban nem csak az oktatókból kapják a résztvevők, de van néhány könyv, amit olvasásra, tanulmányozásra melegen ajánlunk :) 

Elliot Aronson – A Társas lény


„ Arisztotelész volt tudomásunk szerint az első, aki megfogalmazta a társas befolyásolás és meggyőzés alapelveit.”
 
Az amerikai szociálpszichológus könyvét akár bestsellernek is tekinthetjük, mivel világszerte több kiadást megért, sok milliós példányszámban eladott írásról van szó, melynek legfőbb titka, hogy a „beavatatlanok” számára is többé-kevésbé érthető nyelven beszél az ember és a társadalom, a gazdaság, a technológia és a politika legizgalmasabb kérdéseiről, viszonyrendszeréről.

A társas lény új kiadása a jelentősen átdolgozott nyolcadik amerikai változat alapján készült, mely egészen új fejezettel bővült, ami a társas megismerés témáját járja körül.
Aronson olyan problémákat tárgyal, melyek mai társadalmunkban egyszerűen megfigyelhetők, viszont mögöttük bonyolult, közel sem könnyen kielemezhető ok és okozat összefüggések állnak. Egy példával élve: Aronson több, mint 500 oldalas műve pl. az agresszió meghatározásánál, olyannyira sok oldalról járja körül a kérdést, hogy a bostoni fojtogatótól, a rámenős biztosítási ügynökön keresztül eljutunk a leginkább passzív agresszióval jellemezhető, házi összejövetelen a sarokban ülő és duzzogó, elhanyagolt feleségig. Egyszóval: A társas lény nem a legkönnyebb olvasmány, de érthető, szórakoztató és tanulságos mindazoknak, akik szeretnék jobban megérteni mindazt, ami körülöttünk és bennünk zajlik.
 
Kiadó: Akadmémia Kiadó Zrt.
Oldalak száma: 504
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 850 gr
ISBN: 9789630586283
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2008
Fordító: ERŐS FERENC
Árukód: 2114377 / 1051129

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szevakepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr1002311911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása