A céges értekezleten: Nagyon jó ötlet! Aha! Ez kell nekünk! Pont erre van szükség...!

És mi van a fejekben? Mit hallunk a folyosókon? Már többször is próbáltunk ilyet, semmi nem lett belőle.... Miért nem jó úgy, ahogy van? Mit akarnak már megint? Na jó, oké, gondolom, rám úgysem fog vonatkozni...

A felső vezetés elkötelezett, szeretné is, ha bevezetnénk ezt az új rendszert, de a középvezetők legyilkolják, mielőtt lenne belőle valami. Nem csinálnak semmi rosszat, csak éppen nem csinálnak semmit. Miért?

Mitől lesz egy változás érdekes, mi segíti az azt kitaláló és megvalósítani akaró embereket abban, hogy a szervezet a kőkemény ellenállás helyett "menjen velük"? Az azért nagyon jót tesz neki, ha van egy közös cél. Ha tudjuk, hogy változást akarunk, és ha tudjuk, hogy hova is akarunk ezzel eljutni. Izgalmas kérdés, hogy kinek is legyen célja, és mitől lesz az közös. Leginkább annak kell, hogy célja legyen, aki a változást be akarja vezetni - esetünkben a felső vezetésnek. Sőt, leginkább az első számú vezetőnek. És ezt valahogy izgalmassá és vonzóvá kell tennie  a többiek számára. Az emberek nagy részét egy dolog érdekli: miért lesz ez jó nekem? Hol lesz az én helyem a változás után? Mi lesz a dolgom? Miért csinálnám, ha ez ilyen rengeteg munka, és a mostani helyzetemben is simán tudok működni?

Tényleg, miért is? Ha a főnök megmondja, hogy mitől lesz neked jó, akkor jó lesz neked? Tényleg, mitől lesz nekem jó, hogyha belemegyek egy változásba - sok energiával, és távoli, esetleges sikerrel? Miért támogatnám a főnök elképzelését? És mi van, ha a végén pont én nem kellek már az új rendszer miatt? Nektek mi kéne ahhoz, hogy aktívan dolgozzatok egy-egy ilyen változás megvalósítása érdekében?

A bejegyzés trackback címe:

https://szevakepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr261955703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása