Kispesta Zsuzsa / BB Consulting Kft.
 

A modul az önismeretről szól, ahol egy utazásra invitálom az érdeklődőket személyiségük megismerésére, egy teszt és egy személyes beszélgetés segítségével. Az alkalmazott teszttel kapcsolatban (CPI) megoszlanak a vélemények…
 
 
Én azért szeretem, mert tapasztalatom szerint jól használható, ötvözi a tudományos és a mindennapi, praktikus emberismereti szempontokat.
 
De hát ahogy szokták volt mondani a pudinggal… ezt is ki kell próbálni….
 
 
 A teszt két dolgot feltételez: egyrészt, hogy a személyiség olyan állandó tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek irányítják és motiválják a viselkedésünket, alkalmazkodásunkat, illetve, hogy a személyiségvonásokat tekintve mindenki rendelkezik egy adott szinttel. Az emberek közötti különbség pedig mérhető és viszonyítható.
 
Ezt a kitöltőre jellemző szintet határozzuk meg a teszt segítségével és kapcsoljuk össze az egyéni életúttal és a mindennapi életben megnyilvánuló viselkedéssel, négy területen:
 
Az I. terület az interperszonális hatékonyság, kiegyensúlyozottság, szociális ügyesség és önbizalom szintje Ez méri a vezetői beállítódás ambíciószintjét, a társas fellépés és önbizalom, önelfogadás aktuális állapotát.
 
A II. terület a szocializáltság, szociális érettség, felelősségérzet és személyiség értékrendszerének állapotát világítja át. Információkat ad többek között az önkontroll és tolerancia szintről. Rámutat arra, hogy az egyén számára mennyire egyeztethetőek össze az egyéni és közösségi célok.
 
A III. skálacsoport a teljesítménymotiváció szintjét tárja fel. Segítségével eldönthető: hogy inkább egyénileg törekszik a sikerre vagy inkább csapatjátékos valaki.
 
A IV. csoport mutatja meg az érdeklődés irányultságát és az intellektus jellemzőit, olyan képességeket is mérve, mint pl. pszichológiai érzék.
 
A visszajelzés menete a következő: teszt kitölt, én kiértékel, személyes beszélgetés keretében visszajelzés…..
 
 

Erre számíthattok a SZEVA 2.B.3. modulján.

 
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szevakepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr142163095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása